Blog

Рецепт ніжної сирно-гарбузової запіканки з маком

З таким простим і смачним блюдом, як сирна запіканка знайомий кожен. Ми підготували для вас рецепт сирно-гарбузової запіканки з маком, яка припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам.

Ні для кого не секрет, що сир – це корисний продукт, який необхідний як дітям, так і дорослим. У сирі міститься безліч корисних елементів: від білка і вітамінів групи B до цинку, калію, фосфору і магнію, які необхідні для здоров’я кісток і нервової системи.

Але найголовніше в сирі це те, що після термічної обробки всі його корисні властивості, всі вітаміни і мінерали – зберігаються. Це робить сир просто незамінним для приготування не тільки смачних, але і дуже корисних десертів.

Як приготувати сирно-гарбузову запіканку з маком?

Ми умовно розділимо процес на три частини: сирна начинка, гарбузова начинка і заливка.

1. Інгредієнти для сирної начинки:

сир 5% або 9% від ТМ Хуторок – 500 грамів;
яйця – 2 штуки;
сметана від ТМ Хуторок – 1 столова ложка;
крохмаль – 1 столова ложка;
цукор – 4-5 столових ложок;
мак – 2 чайні ложки.
2. Інгредієнти для гарбузової начинки:

гарбузове пюре – 500 грамів;
яйця – 2 штуки;
крохмаль – 1 столова ложка;
цукор – 70 грам.
3. Інгредієнти для заливки:

сметана від ТМ Хуторок – 100 грамів
гарбузове пюре – 100 грамів
яйця – 2 штуки;
цукор – 1-2 столові ложки.
Насамперед потрібно приготувати гарбузове пюре. Для цього потрібно відварити або запекти гарбуз. Ми рекомендуємо запікати гарбуз в духовці, в такому випадку пюре вийде менш рідким з більш насиченим смаком.

Поки гарбуз запікається, приготуйте сирну начинку. Сир необхідно протерти через дрібне сито або збити блендером. Потім додати в сир яйця, сметану, крохмаль, мак і цукор і все ретельно перемішати. Слідкуйте, щоб в сирної начинки не залишалося грудочок. Якщо не виходить ретельно вимішати масу вручну, то скористайтеся міксером.

Тепер можна приступати до приготування гарбузової начинки. Запечений гарбуз перекладіть в ємність і подрібніть блендером. Якщо ваше гарбузове пюре все ж вийшло занадто вологим, то відіжміть його через марлю. Не забудьте відкласти 100 грамів пюре для заливки в окрему тарілку. Потім додайте до гарбуза яйця, крохмаль і цукор і теж все ретельно перемішайте. Зверніть увагу на те, що гарбузова і сирна частини повинні бути однієї консистенції.

Коли всі частини окремо готові – просто з’єднайте їх у формі для випікання. Викладайте на форму по столовій ложці кожної начинки (як готується пиріг «Зебра»). Надсилайте форму з сирно-гарбузової запіканки в розігріту духовку. Випікайте при 180 градусах приблизно 45-50 хвилин.

Поки готується запіканка, саме час – приготувати заливку. Тут теж все дуже просто – змішати 100 грамів гарбузового пюре з яйцями, сметаною і цукром. У вас повинна вийти не занадто густа суміш насиченого помаранчевого кольору. Через 45 хвилин дістаньте форму з запіканкою, полийте її зверху заливкою і відправте до духовки ще хвилин на 10-15.

Ось і все, тепер залишилося найскладніше – дочекатися, коли запіканка охолоне, і можна подавати до столу!

Смачного!