Blog

Сирники з малиновим варенням: простий та смачний рецепт на кожен день

Сирники люблять всі! Це проста, корисна та дужа смачна страва, яка потішить як дорослих, так і дітей і стане прекрасним варіантом швидкого сніданку або десерту. Згідно з класичним рецептом сирники готують із сиру з додаванням яєць, цукру, борошна або манної крупи. У нашому блозі ми розповімо, як приготувати ідеальні сирники з малиновим варенням.

Перш ніж перейти безпосередньо до рецепта сирників з малиновим варенням, хочемо поділитися з вами деякими невеличкими секретами, які допоможуть вам в приготуванні.

Від того, якої жирності сир ви будете використовувати для приготування сирників, залежить не тільки смак, але і зовнішній вигляд вашої страви. Для приготування сирників рекомендуємо використовувати сир «Домашній» 5% від ТМ «Хуторок». Зверніть увагу, що чим менша жирність сиру, тим більше рідка консистенція буде у вашого сирного тіста. Від цього залежить чи будуть ваші сирники тримати форму на сковороді, чи будуть розповзатися і підгорати. Щоб домогтися ніжної та однорідної консистенції сиру, краще протерти його через сито. Якщо сир дуже сухий, то можна додати молоко, сметану або кефір. Ідеальна консистенція – це запорука смачних і соковитих сирників.

Також у формуванні рівних і акуратних сирників велику роль відіграє борошно, крохмаль або манна крупа. Якщо ви стежите за споживаними калоріями, то замість крохмалю можна використовувати борошно з висівок.

Яйця – теж невід’ємний інгредієнт ідеальних сирників. Вони допомагають сирникам тримати форму і не розпадатися. Головне – не переборщити з ними, інакше тісто стане занадто рідким і вам доведеться додавати більше борошна, а в цьому випадку сирники можуть стати жорсткими і сухими. Деякі рецепти пропонують використовувати тільки жовтки для додання сирників більш апетитного кольору. Для тих, хто на дієті – є можливість використання тільки білків.

Для приготування смачних і соковитих сирників вам знадобиться:

  • сир «Домашній» 5% від ТМ «Хуторок» – 300 грамів;
  • яйця – 1 штука;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • борошно – 3 столові ложки;
  • сіль за смаком.

Додайте до сиру борошно, яйце і цукор, щіпку солі, ретельно все перемішайте і приступайте до формування сирників.

Тепер вам потрібно зробити з отриманого тесту невелику «ковбаску» товщиною не більше 5-6 сантиметрів. Якщо сирна маса вийшла недостатньо пружною і не тримає форму, можете додати ще трохи борошна. Але не перестарайтеся, інакше сирники будуть сухими і несмачними.

Далі – справа техніки. Розігрійте сковороду, налийте на неї трохи рослинного масла, «ковбаски» з сирної маси і муки розріжте на рівні шматочки товщиною 1,5-2 сантиметри. Ці шматочки обваляйте в борошні і сформуйте красиві і круглі сирники, після чого обсмажте їх до золотистого кольору з обох сторін.

Коли сирники трохи охолонули, можете подавати їх до столу: покладіть їх на тарілки, додайте трохи сметани і полийте малиновим варенням.

Сирники прекрасно поєднуються з будь-якими фруктами, ягодами, варенням, джемом. А якщо додати до варення ложечку сметани ТМ «Хуторок», то ваші сирники стануть ще смачнішими!