Blog

Як приготувати смачні млинці на молоці до Масляної

Ну яка ж Масляна може бути без млинців? Навіть якщо ви весь рік не можете знайти час, щоб приготувати млинці, то тиждень Масляної – відмінна можливість виправити це. Сьогодні ми приготували для вас рецепт смачних тоненьких млинчиків на молоці.

Млинці – це дивовижне блюдо, яке може виступати як в якості закуски, так і в якості смачного десерту. Існує безліч варіантів приготування начинок для млинців: солодкі з фруктами, джемом, сиром, згущеним молоком або ж несолодкі з м’ясом, грибами, овочами або рибою. Все залежить тільки від ваших смакових уподобань.

Млинці з пшеничного борошна вийдуть більш міцними, їх буде легше перевертати на сковороді, і вони не будуть рватися. Млинці ж на гречаному, вівсяному або рисовому борошні вийдуть більш ніжними і корисними, але єдиний нюанс – тісто потрібно ретельно перемішувати перед випічкою кожного млинця, так як мука осідає на дно.

Для приготування млинців на молоці вам знадобиться:

молоко 2,5% від ТМ Хуторок – 500 мл;
яйця – 2 штуки;
пшеничне борошно – 250 грамів;
цукор – 1,5 столові ложки;
соняшникова або оливкова олія – 1 столова ложка;
сіль – 0,5 чайної ложки.
Перш ніж приступити до приготування тіста для млинців, рекомендуємо просіяти борошно через сито не менше двох разів – так мука стане більш рихлою, а ваші млинці – більш ніжними.

Тепер відокремте жовтки від білків, білки збийте міксером в густу піну, а жовтки змішайте з цукром. Молоко 2,5% від ТМ Хуторок підігрійте до кімнатної температури і додайте його в жовтки з цукром. Ретельно перемішайте все до однорідної маси. Тепер можна додати збиті білки, але пам’ятайте, що вмішувати потрібно акуратно, круговими рухами, щоб зберегти повітряну текстуру.

У яєчно-молочну суміш поступово додайте просіяне борошно. Щоб уникнути утворення грудочок в тесті, борошно слід всипати маленькими порціями, постійно перемішуючи. Коли мука вже в тісті, залишилися останні штрихи – додайте дрібку солі і столову ложку рослинної олії. Масло в самому тесті необхідно для того, щоб млинці не підгорали і не потрібно було часто змащувати сковорідку маслом.

Коли тісто готове, дайте йому трохи постояти, а самі тим часом розігрійте сковороду. Випікайте млинці на добре прогрітій сковороді приблизно 30 секунд, поки на поверхні не з’являться маленькі бульбашки, а потім переверніть млинець ще на 30 секунд.

Для тих, хто стежить за своїм харчуванням, хочемо запропонувати ще один альтернативний варіант рецепта млинчиків на молоці з використанням рисової або вівсяної муки.

Отже, для корисних млинців на молоці з рисовим борошном вам знадобиться:

рисове борошно (можна взяти вівсяне) – 125 грамів;
яйце – 1 штука;
ванільний цукор або ванілін – за смаком;
цукор – 1 столова ложка;
кукурудзяний крохмаль – 10 грамів;
молоко 2,5% від ТМ Хуторок – 200 мл;
вершкове масло – 20 грамів;
сіль – одна щіпка.
Зверніть увагу, що всі продукти для тесту повинні бути однакової кімнатної температури.

Насамперед ретельно змішайте яйце з цукром і ваніліном. Щоб маса вийшла більш однорідною краще використовувати міксер. Додайте в суміш молоко.

У молочно-яєчну суміш потрібно додати борошно, але спершу не забудьте його просіяти. Борошно всипати невеликими порціями і постійно помішуйте тісто.

Вершкове масло потрібно розтопити на водяній бані. Це можна зробити і в мікрохвильовці, але стежте за тим, щоб масло не перегрілося. Розтоплене вершкове масло необхідно влити в тісто, перемішати, а потім додати сіль і кукурудзяний крохмаль. Коли тісто готове, дайте йому постояти хвилин 15, а потім можна приступати до смаження млинців.

Хотілося б зауважити, що обидва цих рецепта – універсальні і відмінно підходять як для солодкої, так і для солоної начинки, за рахунок невеликої кількості цукру в тесті. За бажанням ви завжди можете додати більше цукру або вибрати інше борошно для своїх млинчиків. Але головне – пам’ятайте, що будь-які млинці стануть ще смачніше зі сметаною ТМ Хуторок.